به گزارش راهبرد معاصر، در پی اقدام واشنگتن در ساقط کردن بالن چینی که مقامهای آمریکایی تأکید داشتند قصد جاسوسی از مکانهای راهبردی ایالات متحده را داشته است، وزارت خارجه چین از احتمال انتقامگیری از واشنگتن برای این اقدام خبر داد.
بنا بر گزارش شبکه روسی «راشاتودی»، وزارت خارجه چین تصمیم روز گذشته (شنبه) «جو بایدن» رئیسجمهور ایالات متحده آمریکا برای صدور مجوز حمله یک جنگنده رادارگریز پیشرفته «اف-۲۲» برای سرنگون کردن بالن چین را بشدت مورد انتقاد قرار داد و این اقدام را «واکنش افراطی صریح و نقض جدی عرف بینالمللی» توصیف کرد.
در حالیکه ارتش آمریکا برای بازیابی بقایای بالن چین که در آبهای کم عمق در حدود شش مایل دریایی در امتداد ساحل کارولینای جنوبی فرود آمده بود، یک کشتی نجات ارسال کرد، وزارت خارجه چین امروز (یکشنبه) با صدور بیانیهای، «نارضایتی شدید خود و اعتراض به اعمال زور آمریکا برای حمله به یک کشتی هوایی غیرنظامی ناشناس» را ابراز کرد.
پکن در بیانیه خود حق انتقامگیری از این اقدام واشنگتن را برای خود قائل شده است و تأکید کرده است: «چین قاطعانه از حقوق و منافع مشروع شرکت مربوطه حمایت خواهد کرد و در عین حال این حق را برای خود محفوظ میدارد که اقدامات بیشتری در پاسخ به این اقدام انجام دهد».
بایدن تصریح کرد که در ابتدا میخواست روز چهارشنبه هفته گذشته و درست یک روز قبل از آنکه پنتاگون برای اولین بار به طور آشکارا اعلام کرد که یک وسیله هوایی مشکوک را ردیابی کرده است، دستور سرنگونی آن را صادر کند.
با اینحال، مقامهای دفاعی آمریکا بایدن را متقاعد کرده بودند تا زمان اطمینان حاصل شدن از اینکه خطری برای مردم در روی زمین ایجاد نمیکند، صبر کند و تأکید کرده بودند که این بالن علیرغم پرواز بر فراز چندین مکان نظامی حساس آمریکا در ارتفاع حدود هجده کیلومتری، تهدید ملی محسوب ایجاد نکرده است.
«لوید آستین» وزیر دفاع آمریکا، چین را متهم کرده بود که از این بالن بعنوان تلاشی برای «جاسوسی از مکانهای راهبردی در قاره آمریکا» استفاده کرده بود اما با اینحال پکن اصرار داشت که این بالن یک کشتی هوایی غیرنظامی بوده که کاربرد تحقیقاتی داشته و برای اهداف هواشناسی مورد استفاده قرار میگرفته است و به دلیل حوادث غیرمترقبه از مسیر اصلی که برنامهریزی شده بود، منحرف شده است.
طبق این گزارش، حادثه به تعویق سفر برنامهریزی شده «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا به پکن منجر شد و وی پرواز بالن چین بر فراز آسمان آمریکا را «نقض صریح حاکمیت ایالات متحده» توصیف کرد./ فارس